Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) zit bij mij in het hart. Als acupuncturist, tuina therapeut en herbalist stel ik mezelf altijd de centrale vraag: “Wat is de oorzaak van de klacht en wat is er nodig dat het lichaam weer in balans kan komen”. Iedereen is verschillend en eenieder heeft andere ingangen om tot een goede gezondheid te komen. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Vanuit de TCG heb ik een holistische kijk naar de klachten/symptomen. Mijn passie voor de Chinese geneeswijze zit hem in het doorgronden van klachten en het herstellen van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Voor mij maakt de TCG dat ook zo interessant.

In 2011 ben ik in aanraking gekomen met de Traditionele Chinese Geneeswijze. Inmiddels heb ik diverse opleidingen afgerond in de acupunctuur, Chinese kruiden, tuina therapeut & tuina advanced. Ook ben ik verbonden als docent & studieloopbaancoach aan Academie Bo Yi (Opleider in de Chinese geneeskunde).

Voor mij is het blijven ontwikkelen en doorstuderen in de TCG een belangrijke pijler om open te blijven staan voor nieuwe inzichten en de essentie van de Chinese geneeswijze op een dieper niveau te begrijpen. Dit doe ik middels supervisie-bijeenkomsten (Chinese kruiden olv Sacha Hermens & tuina olv Ki-Jan Go), 3-weekse studiereis naar China en bijscholingen.


Bijscholingen:

  • Covid19 (dr. Luo Anming, Pearls of Chinese Wisdom)
  • Endometriose (Sacha Hermens, Academie Bo Yi)
  • Mannenklachten (Loed Rakels , Academie Bo Yi)
  • Oncologie (Professor Li Zhong, Academie Bo Yi)
  • Diabetes (Professor Ni Qing, Academie Bo Yi)
  • Naaldtechnieken & acupunctuurformules (Professor Shan, Academie Bo Yi)

Verder heb ik een breed scala van opleidingen achter de rug op gebied van coaching, didactiek, persoonlijke - en intuïtieve ontwikkeling met als belangrijkste opleidingen; HBO Didactische Docentbevoegdheid en Examinator bij de VU (Vrije Universiteit Amsterdam); Co-Active Coach via CTI; Transpersoonlijk Therapeut bij de SPSO, Academie voor Psychosociale Wetenschappen. Mocht je mijn curriculum vitae inzien, klik dan op deze link.