De 1-2-3 Kippensoep is een recept voor opbouwende kippensoep, die snel te bereiden is.  Wanneer we de griep hebben of een beetje vermoeid zijn, doet deze soep wonderen. Wat ongebruikelijk is, is dat deze kippensoep binnen 45 minuten klaar is. Normaliter laat je een kippenbouillon een halve (tot een hele) dag trekken (op een fornuis zachtjes laten pruttelen).

Deze kippenbouillon is opbouwend, doordat de shitake en kippenbouten een opbouwende werking hebben. De lente ui, knoflook en verse gember hebben een verwarmende en verspreidende werking. Kippensoep zet het afweersysteem aan en ruimt griep- en verkoudheidsvirussen op.

 

Wat heb je nodig:

Biologische kippenbouten

Zonnebloemolie (bio)

Uisnippers bio)

1 a2 teentjes Knoflook (bio)

Verse gember geraspt (bio)

Kippenbouillonblokje (bio)

Water

Groeten wat je in je koelkast heb liggen (bio)

Lente ui (bio)

Shitake (bio)

Tauge (bio)

Een handje goiji bes (bio)

Zout en peper naar behoefte

Kortom alles bio, behalve het water. Dat mag gewoon uit de kraan ;-)

 

Het recept:

Bak de kippenbouten met zonnebloemolie aan, voeg er uisnippers, knoflook en gember aan toe. Laat het sudderen tot dat de kippenbouten gaar zijn.

Vervolgens voeg je er water aan toe en het kippenbouillonblokje. Laat het een paar minuten koken. Vervolgens voeg je er goijibes en diverse groente er aan toe (bijvoorbeeld wortel, prei, bleekselderij, broccoli of wat je aan groente in de koelkast hebt liggen). Laat dit 10 minuten koken.

Als laatste ongeveer 2 minuten voordat je het gerecht gaat opdienen voeg je de shitake, lente, tauge uit toe.

 

Deze soep is ook uitermate geschikt voor ontbijt als je er gekookte rijst en /of een gekookt eitje er aan toevoegt.

Wil je soep in de koelkast bewaren? Zorg dan dat je er geen shitake en lente ui in hebt zitten. De shitake wordt slijmerig. De lente ui en tauge verliest de kracht en knapperigheid.

 

Smakelijk eten!